Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Qashqai 2014

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (88 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 25 pistettä (69 %)
turvavarusteet 10 pistettä (79 %)

Nissan Qashqai sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan Qashqain varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Nissan osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kuljettajaa simuloivan nuken kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto ansaitsi täydet pisteet. Myös sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja Qashqai sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan rintakehää lukuun ottamatta. Rintakehän suoja oli riittävä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan Qashqai sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autossa on selvästi varoitettu turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn kytkemistä pois. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli keskivaiheilla hyvä, mutta reuna-alueilla valtaosin huono. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Molemmat järjestelmät vastaavat Euro NCAP:n vaatimuksia. Automaattinen hätäjarrutus (AEB) on lisävaruste. Kovilla nopeuksilla se toimii riittävän hyvin. Jotta Euro NCAP testaisi kaupunkinopeuksilla toimivan AEB:n, sen pitäisi olla vakiovaruste. Kaistavahti on myös lisävaruste ja se vastaa Euro NCAP:in vaatimuksia. Lisävarusteena saatava kuljettajan asettaman huippunopeuden säätimen kamera tunnistaa nopeusrajoitusmerkit, ja nopeus voidaan säätää niin, ettei se ylitä sallittua nopeutta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Qashqai
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  79%
  100%