Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Pulsar 2014

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (84 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (75 %)
turvavarusteet 9 pistettä (68 %)

Nissan Pulsar sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan Pulsarin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan turvavyössä on kaksivaiheinen esikiristin, kun taas etumatkustajalla esikiristin on yksivaiheinen. Etupenkeillä on voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä, ja muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan etuistuimet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet hyvän suojan.

Lapsimatkustajien suoja

Pulsar sai täydet pisteet 1,5-vuotiaalle testinukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on kuitenkin syvällä hansikaslokerossa, eikä näin ole helposti havaittavassa paikassa henkilölle, joka on asentamassa turvaistuinta etuistuimelle.

Kuljettaja ei saa tarvittavan selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, eikä järjestelmä saanut tästä pisteitä. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Myös konepellin etureunan antama suoja oli valtaosin hyvä kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin pinta oli valtaosin hyvä tai riittävä. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Pulsarissa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet sekä etu- että takaistuimille. Myös elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena. Hätäjarrujärjestelmä on valinnainen lisävaruste, mutta sen odotetaan asennettavan useimpiin myytyihin autoihin. Koska se ei ole vakiovaruste, sen taajamanopeuksien toiminnallisuutta ei testattu. Mutta koska järjestelmän odotetaan asennettavan useimpiin myytyihin autoihin, sen korkeampien nopeuksien järjestelmä testattiin, ja todettiin riittäväksi.

Myös kuljettajan asettama huippunopeudensäädin on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin järjestelmälle asettamia vaatimuksia. Kaistavahti on valinnaisena lisävarusteena, mutta koska asennusmäärävaatimukset eivät täyty, sitä ei testattu.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Pulsar
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  84 %
 • Lasten turvallisuus:

  81 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  75 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  68 %