Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Note 2013

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 41 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (58 %)
turvavarusteet 6 pistettä (70 %)

Nissan Note sai tulokseksi 4 tähteä

Nissan Noten varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs ja virtalukko voivat aiheuttaa loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville. Sekä sivutörmäystestissä että pylvästestissä Note antoi hyvän suojan kaikille muille vartalonosille paitsi rintakehälle, jonka suoja oli riittävää. Etuistuimien ja pääntukien suoja peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan oli vähäinen.

Lapsimatkustajien suoja

Nissan Note sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle lapselle antamastaan suojasta. 3-vuotiasta kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istunutta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liian voimakasta etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Kaikki turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa asianmukaisesti.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja täysien pisteiden arvoisesti. Konepellin etureuna puolestaan antoi huonon suojan kaikissa testatuissa kohdissa. Konepelti suojasi päätä hyvin tai riittävästi. Ainoastaan tuulilasin alareunassa ja tuulilasinpilareiden kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Ainoastaan etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on saatavilla ja se vastaa järjestelmälle asetettuja vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Note
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  86 %
 • Lasten turvallisuus:

  82 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  58 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  70 %