Nissan Micra (VARUSTEPAKETILLA)

aikuismatkustajien suoja 34,6 pistettä (91%)
lapsimatkustajien suoja 39,1 pistettä (79%)
jalankulkijan suoja 33,4 pistettä (79%)
turvavarusteet 8,7 pistettä (72%)

Nissan Micra lisävarusteilla sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan Micran turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvän suojan. Takamatkustajan lantio luiskahti turvavyön ali, ja alueen saama suoja oli huono. Muuten takamatkustajan saama suoja oli joko hyvää tai riittävää.

Sivutörmäystestissä Micra suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuimet antoivat huonon suojan piiskaniskuvammoja vastaan. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja onnistui estämään törmäykset useimmilla testatuilla nopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän suojan kaikkiin vartalonosiin. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille, ja Micra sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin joko hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Myös jalankulkijan lantion suoja oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa.

Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, toimi testeissä hyvin.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi riittävän hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin kuuluu myös vakiovarusteisiin. Lisävarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Micra (VARUSTEPAKETILLA)
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  72%
  100%