Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Micra 2010

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (84 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (58 %)
turvavarusteet 4 pistettä (57 %)

Nissan Micra sai tulokseksi 4 tähteä

Nissan Micran etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien saavan hyvän suojan. Kojelaudan rakenteet aiheuttavat kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuvien matkustajien polville, reisille ja lantiolle, joten suoja arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestissä vartalo sai valtaosin hyvän suojan. Myös rintakehä sai hyvän suojan, mutta nukke joutui epätavallisen kuormituksen alaiseksi, minkä vuoksi suoja arvioitiin kohtuulliseksi. Pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa niskan saama suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Kuljettajaa varoitetaan selkeästi vaaroista, mikäli selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään ilman että turvatyyny kytketään ensin pois käytöstä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antoi vähäisen suojan useimmilla testatuilla alueilla. Konepeitto antoi hyvän suojan useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on vakiovaruste kuljettajan istuimella. Muihin kuin testattuun Visia-malliin on asennettu järjestelmä, jolla kuljettaja voi asettaa auton maksiminopeuden.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Micra
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  58%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  57%
  100%