Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Juke 2011

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (87 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (41 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Nissan Juke sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan Juken varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Juken matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja ohjauspyörän taaksepäin työntyminen oli vähäistä. Testinukkejen polvet ja reidet eivät vahingoittuneet testissä, mutta kojelaudan rakenteiden arvioitiin aiheuttavan loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille sekä kuljettajan että etumatkustajan puolella. Sen vuoksi suoja arvioitiin vähäiseksi. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli niin ikään vähäistä.

Lasten suoja

Juke sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Sekä 1,5- että 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään liike oli hyvin kontrolloitua etu- ja sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Häikäisysuojaan kiinnitetyssä varoitustarrassa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi riittävän monella eurooppalaisella kielellä.

Jalankulkijatörmäys

Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono. Myös konepeiton etureunan antaman suoja oli huono lähes kaikilla testatuilla alueilla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita ja ne vastaavat Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on saatavana lisävarusteena, eikä sitä tämän vuoksi huomioitu testissä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Juke
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  41%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%