Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan e-NV200 Evalia 2014

aikuismatkustajien suoja 29 pistettä (75 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (60 %)
turvavarusteet 5 pistettä (38 %)

Nissan e-NV200 sai tulokseksi 3 tähteä

Nissan e-NV200:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt edessä ja takana sekä rintakehää suojaavat turvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylvään alapuoli ja kojelauta voivat aiheuttaa loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville. Sivutörmäystestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vain vähäisen suojan. Sekä etu- että takaistuimet antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan auto sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön tällä paikalla. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu lukuun ottamatta painoryhmän 2/3-istuimia takapenkin keskipaikalle.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja hyvin tai riittävästi. Konepellin etureunan antama suoja oli pääosin huono. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi tai vähäisesti. Jäykkien tuulilasinpilareiden kohdalla suoja oli huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Turvavyömuistutin on vakiona etuistuimilla, mutta ei takaistuimilla. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla lisävarusteena, mutta muu informaatio syrjäyttää asetetun maksiminopeuden näytöllä, eikä se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Nissan e-NV200:ssa ei ole kaistavahtia eikä automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  e-NV200 Evalia
 • Autoluokat:

  Pikkubussit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  38%
  100%