Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Cube 2010

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (83 %)
lasten suoja 31 pistettä (64 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (56 %)
turvavarusteet 6 pistettä (84 %)

Nissan Cube sai tulokseksi 4 tähteä

Nissan Cuben varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt ja päätä sekä vartaloa suojaavat sivuturvatyynyt. Etuistuimilla on kaksoisesikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Cuben matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville sekä reisille. Sivutörmäystestistä Cube sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan, mutta muut vartalonosat olivat hyvin suojassa. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää liikkui eteenpäin yli suositellun rajan, mikä saattaa aiheuttaa pään osumisen auton rakenteisiin. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät kuitenkin hyvin turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää ilmoitusta turvatyynyn tilasta.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta, kun taas konepeiton etureuna antoi valtaosin huonon suojan. Konepeitto suojasi hyvin lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Cube-malleissa. Autossa on vakiovarusteena säädin kuljettajalle maksiminopeuden asettamiseen. Myös etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovaruste kaikissa malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Cube
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  56%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  84%
  100%