Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Nissan Almera Tino 2001

etutörmäys 12 (75)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 30 (88%)
jalankulkijatörmäys 16 (44%)

Ensimmäisessä sivutörmäystestissä ilmenneen sivuturvatyynyn ongelman vuoksi testi uusittiin. Tutkimuksissa havaittiin vika sivuturvatyynyn anturien ohjelmoinnissa. Nissan on kutsunut takaisin kaikki Euroopassa myydyt Tinot ja anturit ohjelmoidaan uudelleen. Uusittu testi korjatun sivuturvatyynyn kanssa oli menestyksellinen ja Tino sai hyvät arvosanat EuroNCAP-testeistä.

Etutörmäys

Turvatyynyt ja muut turvajärjestelmät toimivat hyvin ja korin rakenne säilyi hallittuna suojaten matkustajia. Kuljettajan ja matkustajan turvatyyny ovat Tinossa vakiovarusteita. Ohjauspylvään alapuoliset kovat rakenteet aiheuttavat suuren loukkaantumisriskin polville. Nissanin asentamat pehmusteet eivät tarjonneet polville riittävää suojaa. Etuturvavöiden esikiristimet estivät hyvin etumatkustajien liikkeen eteenpäin. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin.

Sivutörmäys

Päätä ja rintakehää suojaavalla sivuturvatyynyllä varustettu Tino sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestissä. Ensimmäisen testin ongelmat sivuturvatyynyssä saatiin täysin korjattua.

Lasten turvaistuin

Takaistuimen reunapaikkojen turvavyöt on suunniteltu siten, että ne ulottuvat turvaistuinten ympäri kiinnityksen tukevoittamiseksi. Turvavöiden kiinnikkeissä oli kolmikielinen ohje turvaistuinten kiinnityksestä. Varoitus matkustajan turvatyynyn aiheuttamasta vaarasta on kiinnitetty aurinkolippaan. Sisällöltään erinomainen varoitus on kuitenkin helposti irrotettavissa. Nissan valitsi testiin kasvot menosuuntaan sijoitetut Römer King –istuimet. Puolitoistavuotiaan testinuken kaulaan ja niskaan kohdistui suuri kuormitus, mikä on tyypillistä tämänikäisen lapsen kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. 3-vuotiaan suoja oli törmäyksissä heikko.

Törmäys jalankulkijaan

Konepelti ja puskurit suojasivat jalankulkijoita jonkin verran, mutta pistemäärä jäi alhaiseksi. Konepellin reunan osumista ei tullut pisteitä lainkaan. Kaikkiaan jalankulkijatörmäyksen tulos oli pettymys.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Nissan
 • Malli:

  Almera Tino
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä