Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mitsubishi Space Star 2001

etutörmäys 6 (38)
sivutörmäys 14 (78%)
kaikkiaan 20 (59%)
jalankulkijatörmäys 14 (42%)

Korirakenne säilyi melko ehjänä suojaten matkustajat hyvin. Kuljettajan pään ja rintakehän loukkaantumisriski kasvoi osumista ohjauspyörään rajussa törmäyksessä. Turvatyyny kuitenkin toimi tyydyttävästi tämäntyyppisessä törmäyksessä.

Etutörmäys

Testinuken pää ja rintakehä osuivat ohjauspyörään, mikä lisää vakavan loukkaantumisen vaaraa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt ovat Space Starissa vakiona. Ohjauspylvään alapuoliset kovat rakenteet saattavat aiheuttaa molempien polvien loukkaantumisen. Takaistuimen keskipaikan kaksipisteturvavyö aiheuttaa vakavan loukkaantumisvaaran selkärangalle. Mitsubishin mukaan Space Stariin on saatavana lisävarusteena kolmipisteturvavyö, EuroNCAP:in kannan mukaan kolmipistevyön tulee olla vakiovaruste. Etuturvavyöt suojasivat hyvin pyroteknisten esikiristimien ansiosta.

Sivutörmäys

Toisin kuin muissa tämän testiryhmän autoissa Space Starin vakiovarusteisiin ei kuulu sivuturvatyynyjä. Pään suoja jää näin muita autoja pienemmäksi. Myös mahan loukkaantumisriski oli sivutörmäyksessä muita testattuja autoja suurempi.

Lasten turvaistuin

Vakiovarusteinen matkustajan turvatyyny aiheuttaa vaaran, mikäli turvaistuin sijoitetaan eteen selkä menosuuntaan. Kojelaudan ja aurinkolipan varoitusmerkinnät eivät sisältäneet mainintaa vakavasta loukkaantumis- tai hengenvaarasta kun turvaistuin sijoitetaan eteen. Mitsubishi toimitti testiin Storchenmühle Air Seat –turvaistuimet. Etutörmäyksessä lapsen pää osui turvaistuimen kehikkoon niin voimakkaasti, että aivovaurion riski oli suuri. Kyseinen turvaistuin todettiin vaarallisimmaksi koskaan testatuksi, erityisesti päävammojen osalta. Puolitoistavuotiaan testinuken niskaan ja kaulaan kohdistui suuri kuormitus, mikä on tyypillistä kasvot menosuuntaan sijoitetuissa turvaistuimissa.

Törmäys jalankulkijaan

Sekä puskuri että konepelti suojasivat jalankulkijaa jonkin verran, mutta pistemäärä jäi pieneksi. Space Star sai pisteitä konepellin reunan osumasta, mikä on harvinaista. Kaikkiaan keskitason suoja jalankulkijoille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Mitsubishi
 • Malli:

  Space Star
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä