Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mitsubishi ASX 2011

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 38 pistettä (78 %)
jalankulkijatörmäys 22 pistettä (60 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Mitsubishi ASX sai tulokseksi 5 tähteä

Mitsubishi ASX:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet.

Aikuismatkustajien suoja

ASX:n matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäystestissä a-pilarin painuessa vain hieman taaksepäin. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Mitsubishi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kuljettajan nilkkojen ja säärien saama suoja arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan, mistä ASX sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan suoja oli vähäistä.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään liike oli hyvin kontrolloitua. Sekä 1,5- että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää ilmoitusta turvatyynyn tilasta. Ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa oli sijoitettu selkeästi ja pysyvästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi monin paikoin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta suoja oli heikko joissakin kohdissa. Konepeiton etureuna antoi puolestaan vähäisen suojan. Konepeitto suojasi hyvin sekä lapsen että aikuisen päiden todennäköisissä iskukohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) on vakiona kaikissa muissa paitsi muutamassa Euroopan maassa myytävässä ASX-mallissa, joihin se on saatavana lisävarusteena. ESC on vakiona riittävän monessa myytävässä mallissa, joten Euro NCAP huomioi sen testissä ja antoi siitä kolme pistettä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteena.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Mitsubishi
 • Malli:

  ASX
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%