Mini Countryman

aikuismatkustajien suoja 34,3 pistettä (90%)
lapsimatkustajien suoja 39,3 pistettä (80%)
jalankulkijan suoja 27,2 pistettä (64%)
turvavarusteet 6,2 pistettä (51%)

Mini Countryman sai tulokseksi 5 tähteä

Mini Countrymanin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat saivat vähintään riittävän suojan. Takamatkustajan vartalonosien suoja oli joko hyvää tai riittävää, mutta rintakehän suoja oli vähäistä.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä Countryman suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi taajamanopeuksilla riittävän hyvin.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän tai riittävän suojan kaikkiin vartalonosiin. Kymmenenvuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli joko hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille, ja Countryman sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa Euro NCAP -vaatimusten mukaan riittävän tarkkaa tietoa turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä ei saanut pisteitä. Tästä johtuen etumatkustajan paikalle selkä menosuuntaan asennettavia turvaistuimia ei voitu asentaa. Kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Minissä on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet, mutta lantion suoja oli valtaosin huono.

Lisävarusteena saatavaa jalankulkijat havaitsevaa automaattista hätäjarrutusjärjestelmää ei testattu.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi riittävän hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin kuuluu myös vakiovarusteisiin.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Malli:

  Countryman
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  51%
  100%