Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mini Countryman 2010

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (84 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (63 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

MINI Countryman sai tulokseksi 5 tähteä

MINI Countrymanin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat kuljettajan ja etumatkustajan polvien saavan kunnollisen suojan. Kojelaudan rakenteet aiheuttavat oletettavasti kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuvien matkustajien polville ja reisille. MINI Countryman sai täydet pisteet sivutörmäystestistä antaen hyvän suojan koko vartalolle. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Etuistuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Testiautoissa ei ollut lisävarusteena saatavaa kytkintä, jolla etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaisi selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Tästä varoitetaan selkeillä merkinnöillä. MINI tekee työtä parantaakseen turvaistuimen yläosan kiinnittämiseen käytettävien top tether -ankkureiden merkintää.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antoi paikoin huonon suojan ja paikoin vähäisen suojan. Konepeitto antoi hyvän suojan lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa ja sai täydet pisteet. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona MINI Countrymanissa. Turvavyömuistuttimet ovat vakiona etuistuimilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Malli:

  Countryman
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%