Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mini Cooper 2014

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (79 %)
lasten suoja 36 pistettä (73 %)
jalankulkijan suoja 24 pistettä (66 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

MINI Cooper sai tulokseksi 4 tähteä

MINI Cooperin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet, ja takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. MINI todisti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan polvilleen, jotka saattavat osua kolaritilanteessa kojelautaan. Sivutörmäystestissä rintakehään ja vatsanseutuun kohdistui niin suuria voimia, että suoja jäi vähäiseksi. Pylvästestissä rintakehä ja vatsanseutu saivat riittävän suojan. Etuistuimet ja niskatuet sekä takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on lisävaruste, joka toimii taajamanopeuksilla. Koska järjestelmä ei ole vakiovaruste, sitä ei huomioitu arvostelussa.

Lapsimatkustajien suoja

1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken rintakehään kohdistuneet voimat olivat hieman liian suuret, vaikka nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa, mutta niskaan ja rintakehään kohdistui hieman liian kovia voimia.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa mitään tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki muut turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu paitsi testissä käytetyn 0+-painoryhmän istuimen (Maxi Cosi Cabriofix). Tämän istuimen asentaminen takaistuimelle vaati enemmän toimenpiteitä kuin mitä Euro NCAP pitää sopivana. MINI Cooper ei siksi saanut tästä pisteitä.

Jalankulkijan suoja

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepellin etureuna antoi puolestaan huonon suojan kaikissa testatuissa kohdissa ja jäi ilman pisteitä.

MINIssä on aktiivinen konepelti. Kun sensorit havaitsevat osuman jalankulkijaan, konepelti kohoaa ja tekee lisää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. MINI osoitti, että järjestelmä havaitsi erikoikoiset jalankulkijat ja toimi monilla eri nopeuksilla. Tämän vuoksi Euro NCAP teki testin järjestelmä aktivoituna. Konepellin päälle antama suoja vaihteli hyvän ja riittävän välillä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat MINI Cooperissa vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste, mutta koska sen odotetaan olevan useimmissa myydyissä MINI Coopereissa, järjestelmä huomioitiin arvostelussa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on myös lisävaruste. Sen asennusmäärien ei kuitenkaan odoteta ylittävän Euro NCAP:n vaatimuksia, joten sitä ei huomioitu arvostelussa. MINI Cooperiin ei ole saatavilla kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Malli:

  Cooper
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  79 %
 • Lasten turvallisuus:

  73 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  66 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  56 %