Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

MG TF 2003

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 26 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)

MG TF:n perusratkaisu on peräisin 1990-luvun puolivälistä, jolloin esiteltiin edeltäjä MG F. Vuosi sitten tehtyjen muutoksien (mm. uusi ovia suojaava kaari) jälkeen auto nimettiin uudelleen. Vaikka perusrakenne periytyy seitsemän vuoden takaa, MG TF pärjäsi hyvin sekä etu- että sivutörmäystestissä. Etutörmäystestissä auton katto oli alhaalla, jotta olosuhteet olisivat ”huonoimmat mahdolliset”. Sivutörmäystestissä katto kuitenkin laskettiin, jotta nähtäisiin kuljettajan loukkaantumisriski katon tukirakenteiden osumista. MG Rover ei suosittele turvaistuinten käyttöä TF:ssä, mutta sellainen on asennettavissa matkustajan paikalle. MG TF:n suoja jalankulkijoille oli keskimääräistä parempi.

Etutörmäys

Turvatyyny suojasi kuljettajan pään, mutta rintakehän kuormitus nousi korkeaksi. Matkustajan rintakehä oli paremmin suojattu. Ovet on suunniteltu siirtämään törmäysenergiaa edestä taakse. Tämä ominaisuus ja tukirakenteiden antama suoja turvasivat matkustajat. Etutörmäyksessä poljinten liike taaksepäin vaaransi kuljettajan sääret ja jalat. Lisäksi kojelautaa ja ohjauspylvästä ympäröivät kovat rakenteet vaaransivat sekä kuljettajan että matkustajan sääret.

Sivutörmäys

Suoja sivutörmäyksessä erittäin hyvä, ottaen huomioon sivuturvatyynyjen puuttumisen. Kuljettajan pää pysyi suojassa kattorakenteiden osumilta, mutta käsinoja osui mahaan. Istuimen reuna ja ovipaneeli osuivat kylkiluihin, mutta vain lievästi.

Lasten turvaistuin

Testissä käytettiin kahta aikuisten testinukkea eikä autossa ollut tilaa lapsinukelle. MG TF:n omistajan käsikirjassa ei suositella mitään erityistä turvaistuinta. MG Rover ei suosittelu turvaistuimen asennusta etumatkustajan paikalle missään mallissaan.

Törmäys jalankulkijaan

Konepellin reuna ja konepellistä aikuisten päähän kohdistuvissa osumissa MG TF suojasi hyvin. Lapsen päähän kohdistuvissa iskuissa suoja oli kuitenkin heikompi. Keskimoottorisen MG TF:n tulos on hyvä kolme tähteä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2003
 • Auton valmistaja:

  MG
 • Malli:

  TF
 • Autoluokat:

  Urheilulliset autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  3/5 tähteä