Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

MG 3 2014

aikuismatkustajien suoja 26 pistettä (69 %)
lasten suoja 35 pistettä (71 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (59 %)
turvavarusteet 5 pistettä (38 %)

MG3 sai tulokseksi 3 tähteä

MG3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet, voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt eivät täyttyneet riittävästi ilmalla estääkseen pään liikkeen turvatyynyn kankaan läpi ohjauspyörään ja kojelautaan. Vaikka tämä ei näkynyt testinukeissa, pisteitä vähennettiin ja pään suoja arvioitiin vain riittäväksi. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenteet arvioitiin riskiksi erikokoisille ja eri asennoissa istuville matkustajille ja polvien, reisien ja lantion suoja arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja MG3 sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinukkejen rintakehään kohdistuva puristus osoitti rintakehän suojan vähäiseksi. Etuistuimet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet huonon suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan MG3 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta rintakehä ja kaula saivat vain riittävän suojan. Osassa MG3:n luokista kuljettajan turvatyyny on mahdollista kytkeä pois päältä. Käyttöoppaan varhaisissa versioissa on virheellinen tieto, että etumatkustajan paikka soveltuu lastenistuimille. Koska mahdollisuus turvatyynyn pois kytkemiseen ei kuulu standardivarusteisiin, järjestelmälle ei voitu antaa pisteitä. Kuljettajan ei saa riittävän selkeitä tietoja turvatyynyn tilasta. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon lukuun ottamatta universal-luokituksen (kaikkiin automalleihin sopivien) ryhmän 1 istuinten asennusta takaistuimien reunapaikoille. Näillä paikolla istuimen takaosa ei tue lastenistuinta ja istuin voi kierähtää.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi jalankulkijan jaloille hyvän tai vähäisen suojan. Konepellin etureunan jaloille antama suoja oli kaikilla testatuilla alueilla huono eikä saanut pisteitä. Konepelti suojasi päätä valtaosin riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja etuistuinten turvavyömuistuttimet ovat MG3:ssa vakiovarusteita. Autoon ei ole tarjolla kaistavahtia, vakionopeuden säädintä tai automaattista hätäjarrutusta.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  MG
 • Malli:

  3
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  59%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  38%
  100%