Mercedes-Benz X-sarja

aikuismatkustajien suoja 34,4 pistettä (90%)
lapsimatkustajien suoja 43,0 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 34,0 pistettä (80%)
turvavarusteet 9,3 pistettä (77%)

Mercedes Benz X-sarja sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes Benz X-sarjan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä X-sarja suojasi hyvin kaikkia vartalonosia. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli huono. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä sai taajamanopeuksilla tehdyistä testeistä täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli vähäinen, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä. 10-vuotiasta simuloivan testinuken kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyyny kytkeytyy pois automaattisesti, kun etumatkustajan paikalle asennetaan selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Järjestelmä toimi hyvin ja sai pisteet. Ryhmän I ISOFIX-turvaistuinten asennus jouduttiin tekemään useassa vaiheessa. Kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi tai vähäisesti.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä tai riittävä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja esti tai ehkäisi useimmat törmäykset.

Turvavarusteet

Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset maantienopeuksilla tehdyissä testeissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  X-sarja
 • Autoluokat:

  Pick-upit

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  77%
  100%