Mercedes-Benz ML 2008 | Autoliitto

Olet täällä

Mercedes-Benz ML 2008

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
Jalankulkijoiden turvallisuus

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 6 (17%)
lasten suoja 34 (69%)

 

Mercedes-Benz ML sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli yksi tähti neljästä.

 

Mercedes-Benz ML:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polvia suojaava turvatyyny. Autossa on turvavyömuistutin etuistuimilla sekä turvavöiden esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet etuistuimilla ja takaistuimen reunapaikoilla. Etuistuimilla on aktiiviset pääntuet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten ovat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin sekä Mercedes-Benzin Pre-Safe-turvajärjestelmä.

 

Etutörmäystesti

ML-mallissa on vakiona Pre-Safe-järjestelmä, joka ennakoi onnettomuuden tapahtumisen ja aktivoi mm. turvavöiden kiristimet. Pre-Safe ei ollut kuitenkaan kytkettynä kolaritestissä, joten tulos on sama kuin perinteisillä turvavöillä varustetussa autossa. Matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, ja etumatkustajien jalat oli suojattu hyvin. Kuljettajan polvia suojaava turvatyyny sekä etumatkustajan turvavyö suojaavat hyvin erikokoisia ja erilaisissa asennoissa istuvia matkustajia.

 

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivutörmäystestissä että pylvästestissä.

 

Lapsiturvallisuus

Ohjeet etumatkustajan turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa olivat puutteelliset. Autoon saa lisävarusteena järjestelmän, joka tunnistaa sen kanssa yhteenkuuluvan lastenistuimen ja kytkee etumatkustajan turvatyynyn pois päältä automaattisesti. Testiautossa ei ollut kyseistä järjestelmää, eikä lastenistuinta voida asentaa etuistuimelle ilman sitä, koska turvatyynyä ei voida kytkeä pois manuaalisesti. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

 

Turvavyömuistutin

ML-Mercedeksessä on turvavyömuistutin etumatkustajille.

 

Jalankulkijaturvallisuus

Jalankulkijoiden jaloille tarjottava suoja arvioitiin heikoksi. Myös lasten pään suoja arvioitiin enimmäkseen heikoksi.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin