Mercedes-Benz E-sarja

aikuismatkustajien suoja 36,3 pistettä (95 %)
lapsimatkustajien suoja 23,6 pistettä (90 %)
jalankulkijan suoja 44,6 pistettä (77 %)
turvavarusteet 32,5 pistettä (62 %)

Mercedes Benz E-sarja sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes Benzin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä suoja oli hyvä lukuun ottamatta rintakehän suojaa, joka oli riittävä kuljettajalle, mutta vähäinen takamatkustajalle.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja E-sarja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kuljettajan rintakehän suoja oli riittävä, mutta muiden ruumiinosien hyvä. Etuistuimet ja pääntuet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta.

Lisäsuojaa piiskaniskuvammoja kohtaan antaa automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka toimii tyypillisessä kaupunkiajossa hiljaisemmilla nopeuksilla. Törmäys paikallaan olevaan autoon vältettiin testeissä kaikilla nopeuksilla ja E-sarja sai täydet pisteet tästä osasta testiä.

E-sarjassa on vakiovarusteena PRE SAFE -järjestelmä, joka aistii, kun onnettomuus on tapahtumassa ja valmistaa turvajärjestelmät vastaanottamaan törmäyksen. Järjestelmä ei ollut aktivoituna etu- ja sivutörmäystesteissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10- ja 6-vuotiasta simuloivien testinukkejen vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä molempien nukkejen suoja oli hyvä.

Etumatkustajan turvatyynyssä on automaattinen järjestelmä, joka kytkeytyy päälle, mikäli selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin asetetaan paikoilleen ja kytkeytyy pois käytöstä, mikäli isompi lapsi tai aikuinen istuu etumatkustajan paikalle. Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

E-sarjassa on aktiivinen konepelti. Puskurissa olevat sensorit tunnistavat törmäyksen ja nostavat konepeltiä antaen lisätilaa konepellin ja moottorin kovien rakenteiden väliin. Järjestelmä toimi hyvin kaikissa testatuissa kohdissa. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä hyvin. Sen reunoissa ja tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli heikompi.

Puskuri antoi jalankulkijan jaloille hyvän suojan kaikissa testatuissa kohdissa. Lantion saama suoja oli huono kaikissa testatuissa kohdissa. E-sarja sisältää valiovarusteena automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat. Sen tuoma suoja oli hyvä tässä testissä.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistutin kaikilla paikoilla. Kuljettajan asettaman enimmäisnopeuden säädin on vakiovaruste. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  E-sarja
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  62%
  100%