Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz CLA 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)
lapsimatkustajien suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (74 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Mercedes-Benz CLA sai tulokseksi 5 tähteä

Mercedes-Benz CLA:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä muotonsa hyvin. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Mercedes-Benz osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan sivutörmäystestissä, josta auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

CLA sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä ja mutta rintakehän saama suoja oli riittävä. Lisävarusteena on saatavana CPOD-järjestelmä, joka automaattisesti kytkee etumatkustajan turvatyynyn pois päältä, jos etumatkustajan istuimelle asennetaan Mercedes-Benzin CPOD-sensoreilla varustettu turvaistuin. Järjestelmä ei toimi muunlaisten turvaistuimien kanssa, eikä Euro NCAP huomioinut järjestelmää testeissä. Selkä menosuuntaan asennettavan istuimen käytöstä etumatkustajan paikalla ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan pysyvällä ohjeella.

Mercedes päivittää ohjekirjaansa tarkat tiedot niistä turvaistuimista, jotka käyvät millekin istuinpaikalle. Kategorian pisteissä on otettu huomioon päivitetyt tiedot. Päivittämättömillä ohjekirjoilla varustetut CLA-mallit saavat pisteet, sillä muutoksella on vain pieni vaikutus arvosanaan.

Jalankulkijatörmäys

CLA-sarjassa on aktiivinen konepeitto. Kun sensorit huomaavat osumisen jalankulkijaan, konepeitto kohoaa tehden lisää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. Mercedes osoitti, että järjestelmä havaitsi erikokoiset jalankulkijat ja toimi myös testinopeutta suuremmissa nopeuksissa. Siksi testi tehtiin järjestelmä aktivoituna.

Pää sai hyvän suojan suurimmassa osassa konepeltiä. Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja, ja konepellin etureuna antoi hyvän suojan lantion seudulle.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on CLA:n vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistutin. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  CLA
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%