Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mercedes-Benz C 2007

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 3
kaikkiaan 36 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)
lasten suoja 32 (65%)

Mercedes-Benzin C-sarja sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Mercedes-Benzin C-sarjan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvatyyny. Kuljettajan paikalla on myös polviturvatyyny. Etuistuimilla ja takaistuimen reunapaikoilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet . Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten ja turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla, hätäjarrutustehostimella ja ajonvakautusjärjestelmällä.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojattu. Mercedes pystyi osoittamaan, että auto suojaisi erikokoiset ja eri istuma-asennoissa istuvat kuljettajat ja matkustajat yhtä hyvin.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sivutörmäys- ja pylvästesteissä.

Lapsiturvallisuus

C-sarjaan on tarjolla järjestelmä, joka tunnistaa automaattisesti etumatkustajan paikalle asennettavan lastenistuimen ja kytkee turvatyynyn pois käytöstä. Testiajoneuvossa kyseistä järjestelmää ei ollut. Ilman sitä ei etuistuimella tulisi käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta, sillä turvatyynyä ei voi käsin kytkeä pois käytöstä. Tästä varoittavaa kylttiä ei ollut kiinnitetty autoon pysyvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

C-sarjassa on turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jalkojen suojasta. Konepeiton etureuna puolestaan sai enimmäkseen huonon arvosanan jalkojen suojasta, samoin kuin koko konepeitto aikuisen pään suojasta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Mercedes-Benz
 • Malli:

  C
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä