Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda CX-5 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 42 pistettä (87 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Mazda CX-5 sai tulokseksi 5 tähteä

Mazda CX-5:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

CX-5:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Mazda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja CX-5 sai tästä täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kuljettaja sai hyvän suojan kaikilla alueilla ja auto sai täydet pisteet. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

CX-5 saavutti täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä ja menetti vai pisteen osia 1,5-vuotiaalle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Järjestelmä näyttää selvästi turvatyynyn tilan. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja, joten CX-5 sai täydet pisteet tästä osa-alueesta. Konepeiton etureuna ylsi parhaimmillaankin vain vähäiseen suojaan. Sekä lapsen että aikuisen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena CX-5:ssä, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla CX-5:een.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  CX-5
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%