Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda 6 2013

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (66 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Mazda 6 sai tulokseksi 5 tähteä

Mazda 6:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemien perusteella kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Mazda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Kuljettajan ovi ei kuitenkaan ollut kunnolla kiinni testin jälkeen, mikä aiheutti pistemenetyksiä. Tämä ongelma ei toistunut sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä, jossa auto antoi riittävän suojan rintakehälle ja hyvän suojan kaikille muille vartalonosille. Etuistuimet ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Mazda 6 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta nuken pää osui takaistuimen pääntukeen takaisin heilahtaessaan. Osuma ei ollut voimakas, mutta huonosta liikkeen hallinnasta johtuen se aiheutti kaikkien pisteiden menetyksen pään osalta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet.

Painoryhmän 2+3 turvaistuimien asennuksessa takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeisiin vaaditaan erityistä huolellisuutta. Muut turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa ilman ongelmia. Valmistenumeron VIN JMZGJ622621142289 jälkeen Isofix-ankkureille tehdyt aukot ovat erilaisia kuin aiemmin, joten turvaistuimien asennus saattaa hieman poiketa Euro NCAP:n arvioimasta autosta.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna puolestaan suojasi huonosti jalankulkijan lantiota eikä saanut yhtään pistettä. Konepelti suojasi valtaosin hyvin tai riittävästi jalankulkijan päätä niissä kohdin, joihin se todennäköisimmin iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Valmistenumerosta VIN JMZGJ622621142289 alkaen Mazda 6:ssa on vakiovarusteinen kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  6
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%