Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda 6 2009

aikuismatkustajien suoja 28/36 (77%)
lasten suoja 40/49 (81%)
jalankulkijatörmäys 18/36 (49%)
turvavarusteet 5/7 (71%)

Mazda 6 sai tulokseksi viisi tähteä.

Mazda 6:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Turvavyömuistutin on kaikille matkustajille. Autossa on aktiiviset pääntuet peräänajon varalta sekä ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Kuutosen matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa, vaikka kojelaudan tukirakenteisiin kuuluva poikkipilari irtosikin aavistuksen A-pilarista. Ohjauspylväs ja sen rakenteet sekä kojelauta aiheuttavat loukkaantumisriskin kuljettajan polville. Hansikaslokeron kansi aiheuttaa puolestaan loukkaantumisriskin etumatkustajan polville. Pylvästestissä auto sai huonon tuloksen rintakehän suojasta. Sivutörmäyksessä auto tarjosi riittävän suojan rintakehän suojan osalta ja hyvän suojan muiden kehon osien osalta. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin kohtalaiseksi.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken kohdalla Mazda 6 sai täydet pisteet, ja 1,5-vuotiaan nuken kohdalla se menetti vain pisteen osia. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ole merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Mazda 6 sai puskurin osalta täydet pisteet jalankulkijoiden alaraajojen suojan osalta. Konepeiton suoja arvioitiin aikuisten pään suojan kohdalta heikoksi ja lasten pään suojan kohdalta kohtalaiseksi.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa versioissa kaikissa maissa. Turvavyömuistutin on kaikille matkustajille, mutta järjestelmä ei ole takaistuimien osalta Euro NCAP:n vaatimusten mukainen. Pisteet on jaettu sen vuoksi vain etumatkustajien turvavyömuistuttimista.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  6
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%