Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda 3 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (93 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 24 pistettä (65 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Mazda 3 sai tulokseksi 5 tähteä

Mazda 3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etu- sekä takaistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Mazda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai heikon suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Mazda 3 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle lapselle antamastaan suojasta. 3-vuotiasta kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istunutta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liian voimakasta etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta ja järjestelmä sai pisteet. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Kaikki muut turvaistuimet saa asennettua turvallisesti paitsi 0+-painoryhmän turvavyöllä kiinnitettävät turvaistuimet takaistuimen keskipaikalle. Tällaisessa tapauksessa turvaistuimen tukijalka asettui keskitunnelin päälle, mikä käänsi turvaistuimen väärään asentoon.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja täysien pisteiden arvoisesti. Konepellin etureuna puolestaan antoi valtaosin huonon suojan. Konepelti suojasi päätä hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Myös kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on vakiovaruste.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  3
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%