Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda 3 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (86 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 18/36 (51 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Mazda 3 sai tulokseksi 5 tähteä

Mazda 3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Turvavyömuistuttimet ovat kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa, ja tuulilasin pilari liikkui taaksepäin vain 2 millimetriä. Auto sai maksimipisteet kuljettajanuken suojasta. Matkustajan suoja arvioitiin rintakehän alueella riittäväksi ja muiden kehon osien osalta hyväksi. Mazda pystyi osoittamaan, että se suojaa erikokoisien ja eri istuma-asennoissa istuvien matkustajien polvia ja reisiä yhtä tehokkaasti. Sivutörmäyksessä auto antoi hyvän suojan kaikille kehon osille, mutta päätä suojaava turvaverho ei täyttynyt kokonaan, joten matkustajan pää voi osua C-pilariin. Euro NCAP rankaisi tästä, ja kuljettajan pään suoja sai matalat pisteet. Sama ilmiö näkyi voimakkaammassa pylvästestissä ja testistä seurasi samanlainen rangaistus. Pylvästestissä nukkejen rintakehän alueen suoja arvioitiin heikoksi. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäystesteissä Mazda 3 sai täydet pisteet sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta simuloiville nukeille antamastaan suojasta. 3-vuotiaan testinuken pään liike eteenpäin oli hyvin hallittu kasvot menosuuntaan asennetussa istuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Tiedot turvatyynyn tilasta eivät kuitenkaan ole riittävän selkeitä. Autoissa, joiden sarjanumero on suurempi kuin JMZBL14Z201124005, on pysyvä ja näkyvä varoitus vaaroista, jotka seuraavat selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisesta ilman turvatyynyn kytkemistä pois päältä. Aiemmin valmistetuissa autoissa ei ole vastaavia kylttejä, ja ne olisivat saaneet kaksi pistettä vähemmän lapsimatkustajan suojasta, mutta tähtien lukumäärä olisi säilynyt ennallaan.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton antama suoja aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa oli huono, eikä saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on Mazda 3:n vakiovaruste samoin kuin kuljettajan ja etumatkustajan istuinten turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  3
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  86 %
 • Lasten turvallisuus:

  84 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  51 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %