Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Mazda 2 2007

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 18 (50%)
lasten suoja 37 (76%)

Mazda 2 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Mazda 2:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla. Jarruvoimien jakautumista ohjataan elektronisesti.

Etutörmäystesti

Autoa ensimmäisen kerran testattaessa tapahtui etutörmäystestissä häiriö, jonka johdosta etuturvatyynyt laukesivat myöhässä. Tämä johti kuljettajan ja etumatkustajan suojan heikkenemiseen. Mazda tutki tapauksen ja päivitti tyynyjen laukeamista ohjaavaa tietokoneohjelmaa siten, että se pystyy käsittelemään vastaavat tapaukset tehokkaammin. Tapahtunut häiriö oli sellainen, joka voisi tapahtua oikeassakin onnettomuudessa. Nyt tuotannossa olevissa autoissa käytetään uutta ohjelmaa, ja sama päivitys tehdään myös aiemmin valmistettuihin autoihin.

Uusintatestissä turvatyynyt laukesivat kuten pitääkin. Matkustamo säilytti hyvin muotonsa. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojassa. Mazda pystyi osoittamaan, että erikokoisten ja eri istuma-asennoissa istuvien kuljettajien ja matkustajien polvet ja reisiluut saisivat yhtä hyvän suojan.

Sivutörmäystesti

Törmäyksen puoleinen takaovi aukesi testissä, mistä vähennettiin yksi piste.

Lapsiturvallisuus

Mazda 2 sai täydet pisteet kolmevuotiaan lapsimatkustajan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä Mazda-liikkeissä. Näin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Istuimen käytöstä silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, ei varoitettu riittävän selkeästi. Varoituskyltti ei ollut näkyvissä silloin, kun matkustajan häikäisysuoja oli käytössä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Mazda 2:ssa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri sai pääosin kohtalaisen arvosanan jalankulkijan jalkojen suojasta. Aikuisen jalankulkijan pään todennäköiset osumakohdat konepeitossa arvioitiin suojaltaan heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Mazda
 • Malli:

  2
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä