Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Maserati Ghibli 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (74 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Maserati Ghibli sai tulokseksi 5 tähteä

Maserati Ghiblin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja etu- sekä takaistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Maserati osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja Ghibli sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Maseratin suosituksesta sekä 1,5- että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket istuivat selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. Ghibli sai täydet pisteet molemmille nukeille antamastaan suojasta. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Lisäksi merkintä, joka varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn kytkemistä pois, ei ole kiinteä.

Kaikki turvaistuimet saa asennettua turvallisesti Ghibliin.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja täysien pisteiden arvoisesti. Myös konepellin etureuna sai täydet pisteet. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on saatavilla ja se vastaa järjestelmälle asetettuja vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Maserati
 • Malli:

  Ghibli
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%