Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lexus UX

Lexus UX sai tulokseksi 5 tähteä

Lexus UX:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat hyvää suojaa sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. Lexus osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä sekä kuljettajalle että takamatkustajalle.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien vartalon kriittisten osien suojaus oli hyvää ja ansaitsi täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti myös hyvää suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sai täydet pisteet toiminnastaan taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät, ehkäisemällä törmäyksiä kaikissa nopeuksissa ja kulmissa.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat hyvää suojausta sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivalle nukelle kaikkialle paitsi niskaan, jonka suojaus oli riittävä. Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisen vartalon osien suojaus oli hyvä.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä. Puskuri tarjosi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai maksimipisteet. Lantion suoja oli vaihteleva, mutta suurimmilta osin hyvä tai riittävä.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja muut ajoneuvot. Testeissä järjestelmä sai täydet pisteet toiminnasta jalankulkijoiden kanssa ja toimi hyvin myös pyöräilijoiden kanssa.

Turvavarusteet­­­

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla. Kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla, mutta ei auta estämään vakavampia tilanteita, kuten järjestelmä tekee joissain ajoneuvoissa. Nopeusavustin tunnistaa kameralla paikallisen nopeusrajoituksen. Rajoitus kerrotaan kuljettajalle ja tarjotaan vaihtoehtoa asettaa se nopeuden rajaksi. Turvavyömuistuttimet ovat etu- ja takapenkeillä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Lexus
 • Malli:

  UX
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  77%
  100%