Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lexus RX 2015

aikuismatkustajien suoja 34,8 pistettä (91 %)
lapsimatkustajien suoja 40,3 pistettä (82 %)
jalankulkijan suoja 28,7 pistettä (79 %)
turvavarusteet 10,0 pistettä (77 %)

Lexus RX sai tulokseksi 5 tähteä

Lexus RX:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kaikilla paikoilla
Lantioturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyynyt: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lexus pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvän suojan muille vartalonosilleen paitsi rintakehälle, jonka suoja oli riittävä. Takamatkustajan rintakehän suoja oli heikko siitä huolimatta, että autossa on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Niskan saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja hyvä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Lexus RX sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli muuten hyvä, mutta rintakehän suoja oli riittävä.

Sekä etuistuimet ja pääntuet että takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste. Euro NCAP:n taajamanopeustestissä järjestelmä esti törmäyksen paikallaan olevan auton kanssa kaikilla nopeuksilla ja sai täydet pisteet.

Lapsimatkustajien suoja

Lexus RX sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle kolaritesteissä antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä, vaikka niskaan kohdistui hieman liian voimakkaita liikevoimia.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttämisen tällä paikalla. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Lexus RX sai täydet pisteet puskurin ja konepellin etureunan jalankulkijan jaloille ja lantion seudulle antamasta suojasta. Konepelti suojasi valtaosin hyvin tai riittävästi jalankulkijan päätä ja suoja oli huono vain jäykkärakenteisten tuulilasin pilareiden kohdalla. RX:n automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa kulkuneuvojen lisäksi myös jalankulkijat. Euro NCAP aloittaa tällaisen järjestelmän arvioinnin vuonna 2016, joten nyt sitä ei vielä huomioida arvostelussa.

Turvavarusteet

Kaikki Euro NCAP:n arvostelussa huomioimat turvavarusteet ovat vakiovarusteita Lexus RX:ssä: elektroninen ajonvakautusjärjestelmä; kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet; kaistavahti; automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka toimii myös maantienopeuksilla ja joka esti onnistuneesti törmäyksen hitaasti kulkevan ja jarruttavan auton kanssa; liikennemerkkitunnistin, joka kertoo kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen. Liikennemerkkitunnistin ei kuitenkaan anna kuljettajalle mahdollisuutta rajoittaa nopeutta nopeusrajoituksen mukaiseksi.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Lexus
 • Malli:

  RX
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  77%
  100%