Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lexus IS 2006

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 15 (42%)
lasten suoja 39 (80%)

Lexus IS sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin neljä tähteä viidestä, ja jalankulkijaturvallisuudesta tulos oli kaksi tähteä neljästä.

Lexus IS oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheisilla etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyillä, päätä suojaavalla turvaverholla sekä kuljettajan ja etumatkustajan polviturvatyynyillä. Sekä edessä että takana istuvien turvavöissä oli esikiristimet ja edessä istuvien paikoilla turvavyömuistuttimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikat oli varustettu Isofix-kiinnikkeillä lastenistuinta varten. Lexus IS:ssä oli myös ajovakauden hallintajärjestelmä, ABS-jarrut ja Brake-Assist -jarruassistentti.

Etutörmäystesti

Polviturvatyyny suojasi edessä istuvien polvia ja reisiä useissa eri istuinasennoissa. Jarrupoljin kuitenkin liikkui törmäystilanteessa sisäänpäin ja kuljettajan sääriä ja nilkkoja kohden.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestistä.

Lapsiturvallisuus

Lexus sai täydet pisteet suojasta, jota se tarjosi 3-vuotiaalle lapsimatkustajalle etu- ja sivutörmäystestissä. Myös puolitoistavuotiaan lapsimatkustajan turvallisuuden osalta auto menetti vain pisteen murto-osan. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny on kytkettävissä pois päältä. Turvatyynyn tilasta kertova teksti näkyi mittaristossa vain englanniksi, mutta muuten turvatyyny vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Lexuksessa on turvavyömuistuttimet kuljettajan ja etumatkustajan paikalla ja ne vastasivat Euro NCAP:n vaatimuksia.

Jalankulkijaturvallisuus

Ei erityisiä huomioita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Lexus
 • Malli:

  IS
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä