Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lexus CT200h 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 41 pistettä (84 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (55 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Lexus CT200h sai tulokseksi 5 tähteä

Lexus CT200h:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja polviturvatyynyt. Lisäksi autossa on päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

CT200H:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polviturvatyynyt suojasivat hyvin polvia ja reisiä. Lexus pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä CT200h sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinuken rintakehän lukemat osoittivat sen saavan vain vähäisen suojan. Auton antama suoja peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan arvioitiin hyväksi.

Lasten suoja

CT200h antoi hyvän suojan sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkimessä ja kojelaudassa ole informaatio turvatyynyn tilasta oli selkeää ja järjestelmä palkittiin Euro NCAPin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti lähes kaikilla testatuilla alueilla. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli paikoitellen hyvä, mutta valtaosin huono tai vähäinen.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena CT200h:ssa ja se vastasi Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Lexus
 • Malli:

  CT200h
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  55%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%