Land Rover Range Rover 2002 | Autoliitto

Olet täällä

Land Rover Range Rover 2002

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etu 12 (75%)
sivu 18 (100%)
kaikkiaan 30 (88%)
jalankulkija 2 (6%)

Range Roverin kori on todella vahva, ja matkustajien suoja on hyvä niin etu- kuin sivutörmäyksessäkin. Kaikki ovat olivat avattavissa normaalisti testin jälkeen ja rakenteiden sisääntyöntyminen oli minimaalista. Kuljettajan rintakehään kohdistui kuitenkin melko kova kuormitus. Lasten turvaistuinten antama suoja oli hyvä, toisin oli jalankulkijoiden turvallisuuden kanssa.
 

Etutörmäys

 

Korin rakenne säilyi harvinaisen vakaana. Jalkatilan ja oviaukon muodonmuutokset olivat lähes olemattomia, samoin poljinten liikkeet sivuttain ja pitkittäin. Kuljettajan ja matkustajan polvia uhkasivat kojelaudan ja sen takaisten kovien rakenteiden iskut. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin. Lisäturvaa tuo keskipaikan vyön käyttömahdollisuus ainoastaan takaistuimen selkänojan ollessa asianmukaisesti lukittu.
 

Sivutörmäys

 

Testinukkien lukemat olivat kautta aikain alhaisimpia EuroNCAP:ssa testattuja. Oveen asennetut rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt suojasivat kuljettajan hyvin niin sivutörmäys- kuin pylvästestissäkin.
 

Lasten turvaistuin

 

Tuulilasiin sijoitettu varoitus ei mainintaa sisältänyt hengen- ja loukkaantumisvaarasta asennettaessa turvaistuin selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle. Hämmennystä aiheutti Range Roverissa oleva merkintä auton olevan varustettu joko kuljettajan etuturvatyynyllä tai kahdella etuturvatyynyllä, kun autossa kuitenkin on vakiona kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt. Range Roverissa on ISOFIX-kiinnikkeet turvaistuimille, mutta näitä hyödyntävät turvaistuimet odottavat tyyppihyväksyntää. Valmistajan suosittelemat turvaistuimet suojasivat molemmat testinuket erittäin hyvin molemmissa testeissä.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Pisteitä vain kolmesta osumakohdasta, 18:sta mahdollisesta. Erittäin huonon tuloksen johdosta valmistajaa kehotetaan vakavasti ottamaan jalankulkijoiden suoja paremmin huomioon.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin