Land Rover Discovery

aikuismatkustajien suoja 34,3 pistettä (90%)
lapsimatkustajien suoja 39,5 pistettä (80%)
jalankulkijan suoja 31,7 pistettä (75%)
turvavarusteet 8,8 pistettä (73%)

Land Rover Discovery sai tulokseksi 5 tähteä

Land Rover Discoveryn turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimien reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Testissä kuljettajan pää osui ohjauspyörään turvatyynyn riittämättömän paineen takia, mikä johti pistevähennyksiin.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävää. Takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä Discovery suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia. Sivutörmäystestissä kuljettajan ovi kuitenkin aukesi, mikä johti pistevähennykseen.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin, mutta takaistuimien tarjoama suoja oli heikkoa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja onnistui estämään tai lieventämään kaikki törmäykset.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken ja 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja joko hyvä tai riittävä. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille ja sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Useimmat turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä ja sai täydet pisteet. Jalankulkijan lantion suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat. Järjestelmä onnistui estämään tai lieventämään kaikki törmäykset taajamanopeuksilla ja sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin maantienopeuksilla. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin. Myös säädettävä nopeusrajoitin ja kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Land Rover
 • Malli:

  Discovery
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  73%
  100%