Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lancia Ypsilon 2015

aikuismatkustajien suoja 17,0 pistettä (44 %)
lapsimatkustajien suoja 39,0 pistettä (79 %)
jalankulkijan suoja 23,3 pistettä (64 %)
turvavarusteet 5,0 pistettä (38 %)

Lancia Ypsilon sai tulokseksi 2 tähteä

Lancia Ypsilonin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kuljettaja, etumatkustaja
Sivuturvatyynyt: lisävaruste kuljettajalle, etumatkustajalle
Lantioturvatyynyt: ei

Polviturvatyynyt: ei
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kuljettaja, etumatkustaja, takana lisävaruste
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäystestissä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Koko keulan leveydeltä osuvassa kolaritestissä Ypsilon ei saanut pisteitä. Kuljettajanuken päähän kohdistuneen osuman ja niskan taipumisen vuoksi niiden suoja arvioitiin huonoksi. Lisäksi rintakehä sai vähäisen suojan. Takamatkustaja sai huonon suojan kaikille muille elintärkeille vartalonosilleen paitsi niskalle, jonka suoja oli heikko.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Ypsilon sai tästä täydet pisteet. Pylvästestiä ei tehty. Etuistuimet ja pääntuet suojasivat vähäisesti peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan. Takaistuimet sen sijaan suojasivat hyvin piiskaniskuvammaa vastaan. Ypsilonissa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää, joka antaisi lisäsuojaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Huomioitavaa: Pian etutörmäystestin jälkeen moottoritilassa syttyi tulipalo, kun akun plusnapa meni oikosulkuun, jolloin jarrunestesäiliöstä vuotava jarruneste syttyi tuleen. Tämä on harvinainen sattuma. Lancia ei ole havainnut ilmiötä omissa testeissään eikä liikenteessä olevista Ypsiloneista ole raportoitu tulipalon syttymisiä. Valmistaja on tutkinut asiaa ja aloittaa korjaavat toimenpiteet tuotannossa joulukuun 2015 alussa.

Lapsimatkustajien suoja

Ypsilon sai täydet pisteet 1,5- ja 3-vuotiasta lasta simuloiville nukeille antamastaan suojasta. Molemmat nuket istuivat selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. Sivutörmäystestissä ne pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttämisen tällä paikalla. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Kaikki turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Lantion saama suoja vaihteli huonosta hyvään. Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin vähäisesti tai riittävästi. Pään suoja oli huono tuulilasin alareunan ja tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Takaistuimien turvavyömuistuttimet ovat lisävaruste, joten niitä ei huomioitu arvostelussa. Ypsilonissa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää, nopeusavustinta eikä kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

2/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Lancia
 • Malli:

  Ypsilon
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  44%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  38%
  100%