Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Lancia Thema 2011

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (83 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (59 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Lancia Thema sai tulokseksi 5 tähteä

Lancia Theman varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Theman matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Vaikka testinukkejen lukemat olivat hyvät, mittaustulokset osoittivat kuljettajan turvatyynyn täyttyneen epätäydellisesti ja kuljettajan nuken pään osuneen ohjauspyörään. Auton pisteitä vähennettiin ja pään suoja arvioitiin riittäväksi. Etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lancia pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Thema sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän ja vatsan alueen suoja oli vähäistä. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan auto antoi vähäisen suojan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, eikä pää näin ollen altistunut loukkaantumisriskille. Etumatkustajan turvatyynyä ei voi kytkeä pois, joten sillä istuimella ei voida käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen käyttämisestä tällä paikalla varoitetaan selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Themassa on aktiivinen konepeitto. Kun sensorit huomaavat osumisen jalankulkijaan, konepeitto kohoaa tehden lisää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. Lancia osoitti, että järjestelmä havaitsi erikokoiset jalankulkijat ja että se toimi myös testinopeutta suuremmissa nopeuksissa, joten auto testattiin järjestelmän kanssa. Konepeitto antoi lapsen ja aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa hyvän suojan. Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja ansaitsi täydet pisteet. Sen sijaan konepeiton etureunan antama suoja oli huono kaikissa kohdissa, eikä se saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Themassa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Lancia
 • Malli:

  Thema
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  59%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%