Lancia Delta 2008 | Autoliitto

Olet täällä

Lancia Delta 2008

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
Jalankulkijoiden turvallisuus

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 15 (42%)
lasten suoja 33 (67%)

 

Lancia Delta sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

 

Lancia Deltan varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Kuljettajan turvatyyny toimii kaksivaiheisesti. Varusteluun kuuluvat myös etuistuinten sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet, aktiiviset pääntuet sekä turvavöiden esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, ABS-jarrut, sähköinen jarruvoiman jako ja hätäjarrutehostin.

 

Etutörmäystesti

Matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Erikokoisten ja eri asennoissa istuvien etumatkustajien polvet ja reidet oli suojattu hyvin.

 

Sivutörmäystesti

Auto sai maksimipisteet sekä sivutörmäystestissä että pylvästestissä.

 

Lapsiturvallisuus

Kolmivuotiaan lapsen rintakehään kohdistui loukkaantumisriski etutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois auton tietojärjestelmien avulla, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa olivat sen sijaan esillä selkeästi. Ohjeet oli myös kirjoitettu kaikilla niillä kielillä, joiden puhumisalueella autoa myydään. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

 

Turvavyömuistutin

Lancia Deltassa on turvavyömuistutin etumatkustajille.

 

Jalankulkijaturvallisuus

Jalankulkijoiden jalkojen suoja törmäystilanteessa arvioitiin heikoksi. Jalankulkijoiden pään suoja arvioitiin enimmäkseen heikoksi.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Jaa muillekin