Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Sportage 2010

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (93 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (49 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Kia Sportage sai tulokseksi 5 tähteä

Kia Sportagen etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä, tuulilasin pilari liikkui taaksepäin vain 2 millimetriä. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kia pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki kehonosat saivat hyvän suojan ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki tarjosivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta simuloiva testinukke ei liikkunut liikaa etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttämisen tällä paikalla. Kuljettajaa varoitetaan selkeästi turvatyynyn tilasta. Kia suosittelee erilaisia turvaistuimia riippuen siitä, käytetäänkö niiden kiinnittämiseen aikuisten turvavöitä vai ISOFIX-kiinnikkeitä. Oikea turvaistuinmalli tulee tarkistaa Kian käyttöohjekirjasta.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijoiden jaloille lähes kaikissa testatuissa kohdissa, mutta vähäisen toisissa kohdin. Konepeiton etureuna antama suoja oli valtaosin huono. Konepeiton antama suoja oli hyvä niissä kohdissa, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa. Etu- ja takaistuimissa on turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Sportage
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  93 %
 • Lasten turvallisuus:

  86 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  49 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %