Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Soul EV 2014

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (84 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijan suoja 21 pistettä (59 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Kia Soul EV sai tulokseksi 4 tähteä

Kia Soul EV:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan turvavyössä on kaksivaiheinen esikiristin ja voimanrajoitin. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kia osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan polvilleen, jotka voivat kolaritilanteessa osua kojelautaan. Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan ja Soul EV sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan. Etuistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan, kun taas takaistuimien antama suoja oli vähäinen.

Lapsimatkustajien suoja

Soul EV sai täydet pisteet selkä menosuuntaan istuneelle, 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen, 3-vuotiasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa, mutta niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijan suoja

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja hyvin lähes kaikissa testatuissa kohdissa. Konepellin etureuna antoi puolestaan huonon suojan lantiolle ja jäi ilman pisteitä. Konepellin päälle antama suoja oli joko hyvä tai riittävä riippuen testatusta kohdasta. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on lisävaruste, ja sen oletetaan olevan lähes kaikissa myydyissä Soul EV -malleissa, joten se oli mukana arvioinnissa. Järjestelmä vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia. Autoon ei ole saatavilla automaattista hätäjarrutusjärjestelmää eikä kaistavahtia.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Soul EV
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  59%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%