Kia Rio

aikuismatkustajien suoja 32,5 pistettä (85%)
lapsimatkustajien suoja 41,2 pistettä (84%)
jalankulkijan suoja 26,0 pistettä (62%)
turvavarusteet 3 pistettä (25%)

Kia Rio sai tulokseksi 3 tähteä

Kia Rion turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Kuljettajan pää osui törmäyksessä turvatyynyn läpi rattiin turvatyynyn riittämättömän paineen takia. Tämän johdosta kuljettajan pään suoja luokiteltiin vain riittäväksi.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä etu- ja takamatkustajan kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä ja sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Rio sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli vähäinen, mutta muiden vartalonosien suoja hyvä tai riittävä. 10-vuotiasta simuloivan testinuken kaikki vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä kummatkin testinuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosille. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Ryhmän II/III turvaistuimia ei saatu asennettua kunnolla takapenkin keskipaikalle. Kaikki muut turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä. Myös jalankulkijan lantion saama suoja oli hyvä, ja Rio sai täydet pisteet näistä testeistä. Lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa jalankulkijat, mutta sitä ei ole pisteytetty tässä testissä.

Turvavarusteet

Rioon on saatavilla lisävarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä aktiivinen kaistavahti, joita ei ole pisteytetty tässä testissä.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Rio
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  25%
  100%