Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Rio 2011

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (92 %)
lasten suoja 41 pistettä (84 %)
jalankulkijatörmäys 17 pistettä (46 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Kia Rio sai tulokseksi 5 tähteä

Kia Rion varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kia pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan. Iskupuolen takaovi ei kuitenkaan pysynyt täysin lukittuna, ja Rio menetti sen vuoksi pisteitä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki ovet pysyivät lukittuina, ja suojaus oli riittävä tai hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta. Varoitusmerkit varoittavat selkeästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi jaloille pääasiallisesti hyvän suojan. Konepeiton etureuna antoi kaikille osa-alueille kuitenkin huonon suojan ja sai nolla pistettä. Konepeitto antoi valtaosin huonon suojan aikuisen pään iskukohdissa. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja vaihteli hyvän ja huonon välilllä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on saatavilla lisävarusteena Rioon, mutta sen asennusmäärät eivät vastaa Euro NCAPin vaatimuksia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Rio
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  92 %
 • Lasten turvallisuus:

  84 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  46 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %