Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Picanto 2011

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 40 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 17 pistettä (47 %)
turvavarusteet 3 pistettä (43 %)

Kia Picanto sai tulokseksi 4 tähteä

Kia Picanton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Picanton matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kia pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä suurin osa vartalosta sai hyvän suojan ja rintakehän saama suoja oli riittävä. Törmäyspuolen takaovi kuitenkin avautui testissä, mikä aiheutti pistemenetyksen. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä ovi pysyi kiinni. Rintakehä sai testissä vähäisen suojan. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Konepeitto antoi huonon tai vähäisen suojan niissä paikoissa, joihin jalankulkijan pää todennäköisimmin iskeytyisi, eikä konepeiton etureuna suojannut hyvin jalankulkijan jalkoja. Vain puskuri sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena Picantoon. Sen ei odoteta olevan tarpeeksi monessa myydyssä autossa, jotta se olisi arvioitu Euro NCAPin testissä. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Picanto
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  47%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  43%
  100%