Kia Niro

aikuismatkustajien suoja 31,8 pistettä (83 %)
lapsimatkustajien suoja 39,6 pistettä (80 %)
jalankulkijan suoja 24,3 pistettä (57 %)
turvavarusteet 7,1 pistettä (59 %)

Kia Niro sai tulokseksi 4 tähteä

Kia Niron turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan saaman suojan vaihteli riittävästä hyvään. Takamatkustajan rintakehälle saama suoja oli sen sijaan heikko ja lantion suoja huono. Testinuken lukemat osoittivat, että lantio oli luiskahtanut turvavyön ali.

Sivutörmäystestissä ja sitä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan, ja Niro sai niistä täydet pisteet. Etuistuimet ja pääntuet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Takaistuimet puolestaan suojasivat piiskaniskuvammalta vähäisesti.

Lisävarusteena saatava ”Advanced Driving Assistance Pack” antaa lisäsuojaa piiskaniskuvammaa vastaan, mutta sitä ei otettu huomioon tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivien testinukkejen vartalonosien suoja oli hyvä ja niskan suoja riittävä. 6-vuotiasta simuloivan nuken rintakehän suoja oli heikko ja niskan suoja vähäinen.

Sivutörmäystestissä molempien nukkejen suoja oli hyvä, ja Niro sai täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja auto sai tästä pisteet.

Lähes kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen. Painoryhmän 1 ja 2 turvaistuimia ei kuitenkaan voi asentaa takaistuimen keskipaikalle.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijan päätä valtaosin riittävästi tai hyvin. Sen reunoissa ja tuulilasin pilareiden kohdalla suoja oli heikompi.

Puskuri antoi jalankulkijan jaloille hyvän suojan kaikissa testatuissa kohdissa. Lantion saama suoja oli enimmäkseen hyvä, mutta ulkoreunojen kohdalla suoja huono.

”Advanced Driving Assistance Pack” sisältää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat. Koska järjestelmä on lisävaruste, sen tuomaa suojaa ei arvioitu tässä testissä.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla. Kuljettajan asettaman enimmäisnopeuden säädin on vakiovaruste. Niin ikään vakiovarusteinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä kuuluu lisävarusteena saatavaan turvavarustepakettiin, joten sitä ei arvioitu tässä testissä.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Niro
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  57%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  59%
  100%