Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Magentis 2006

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 3 (8%)
lasten suoja 32 (65%)

Kia Magentis sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta. Lapsiturvallisuudesta autolle annettiin kolme tähteä viidestä, mutta jalankulkijaturvallisuudessa tulos oli vain yksi tähti neljästä.

Kia Magentis oli varustettu muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyllä ja päätä suojaavalla turvaverholla. Edessä istuvien turvavöissä oli esikiristimet sekä voimanrajoittimet, ja takaistuimen reunapaikoilla oli Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Lisäksi edessä istuvien paikoilla oli turvavyömuistuttimet.

Etutörmäystesti

Ensimmäisellä testikerralla etumatkustajan ilmatyyny ei täyttynyt kunnolla törmäystilanteessa, jolloin matkustajaa esittävän nuken pää osui kojelautaan. Lisäksi auton polkimet työntyivät törmäystilanteessa sisäänpäin kohti kuljettajan nilkkoja ja sääriä. Euro NCAP antoi Kialle mahdollisuuden uuteen testiin edellä mainittujen ongelmakohtien korjaamisen jälkeen. Toisella testikerralla etumatkustajan paikalla ollut ilmatyyny toimi paremmin ja suojasi matkustajan päätä. Auton polkimien osalta parannukset olivat onnistuneita vain osittain. Jalkatilan muodonmuutokset ja jarrupolkimen sisäänpäin työntyminen aiheuttivat edelleen riskin kuljettajalle. Kojelaudan muotoilu ei ollut turvallisuudeltaan paras mahdollinen, mikä aiheutti loukkaantumisriskin sekä kuljettajalle että etumatkustajalle. A-pilarin työntyminen sisäänpäin oli ensimmäisellä testikerralla huomattavasti suurempi kuin toisessa testissä, mikä herätti kysymyksiä auton valmistuksen tasalaatuisuudesta.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Kia sai täydet pisteet 3-vuotiaan lapsimatkustajan suojasta etu- ja sivutörmäystestissä. Puolitoistavuotiaalle lapselle tarkoitetun turvaistuimen sopivuus autoon ei ollut paras mahdollinen, vaan turvaistuin pääsi liikkumaan etutörmäystestin aikana. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin selkä menosuuntaan sijoitettava lastenistuin voidaan asentaa paikalle. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi selkeä. Huomautettavaa Kia sai lastenistuimen asentamisesta kertovasta varoitustarrasta, joka ei ollut tarpeeksi selkeä. Isofix-kiinnikkeiden sijainti oli epäselvästi merkitty.

Turvavyömuistutin

Kiassa on turvavyömuistuttimet edessä istuvien paikoilla. Ne täyttivät Euro NCAP:n vaatimukset.

Jalankulkijaturvallisuus

Magentis jäi pisteittä jalankulkijaturvallisuudessa sekä puskurin, konepeiton etuosan että konepeiton alueen, johon aikuisen jalankulkijan pää todennäköisesti törmäystilanteessa osuisi, osalta. Konepeitoin osa, johon lapsijalankulkijan pää todennäköisesti törmäystilanteessa osuisi, sai testistä vain kolme pistettä. Autonvalmistajilla on mahdollisuus ehdottaa Euro NCAP:lle testattavaksi osa-alue, jonka he uskovat saavan paremman tuloksen kuin Euro NCAP:n testaama alue. Kia ei ehdottanut kyseistä uusintatestiä Magentikselle.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2006
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Magentis
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  2/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä