Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Ceed

aikuismatkustajien suoja 33,8 pistettä (88%)
lapsimatkustajien suoja 41,9 pistettä (85%)
jalankulkijan suoja 25,2 pistettä (52%)
turvavarusteet 8,9 pistettä (68%)

Kia Ceed sai tulokseksi 4 tähteä

Kia Ceedin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Nukeista saadut mittausarvot osoittivat hyvää suojausta kuljettajan ja matkustajan polville sekä reisille. Kia osoitti, että suojaus on samantasoinen erikokoisille ja eri asennoissa matkustaville matkustajille. Kuljettajan turvatyynyssä ei ollut riittävää painetta estämään turvatyynyn litistymistä pään alla, jolloin pää osui ohjauspyörään. Vaikka lukemat nukessa eivät osoittaneet vakavaa loukkaantumista pisteitä vähennettiin ja tämän osan suojaus arvioitiin riittäväksi.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja Ceed sai täydet pisteet tästä testin osasta. Sen sijaan voimakkaammassa pylvästestissä voimien lukemat nuken hartioissa osoittivat, että voimat olivat rintakehän sijaan suuntautuneet hartioihin. Tästä syystä rintakehän suojauksen pisteet laskivat paljon ja suojaus arvioitiin huonoksi. Muiden vartalonosien suojaus oli hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti vähäistä piiskaniskusuojaa. Ceedissä on vakiovarusteinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka toimi hyvin kaupunkiajoon tyypillisillä hiljaisemmilla nopeuksilla, joissa piiskaniskuvammat tavallisimmin syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä sekä 6- että 10-vuotiaan nuken kriittisten vartalonosien suojaus oli hyvä tai riittävä lukuun ottamatta 10-vuotiaan nuken niskaa, josta saadut lukemat voimista osoittivat vähäistä suojausta. Sivutörmäystestissä suojaus molemmille nukeille oli hyvä ja Ceed sai tästä testin osiosta täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja sai selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka Ceediin sopivat sai asennettua asiallisesti.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä, vain tuulilasin jäykkien rakenteiden osalta suojaus oli huono. Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, mutta lantion suojaus vaihteli hyvästä vähäiseen.

Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ei tunnista jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Turvavarusteet

Ceedissä on turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla. Kaista-avustin auttaa auton pitämisessä ajoradalla ja tarvittaessa toimii rajummin myös kriittisemmissä tilanteissa. Kuljettajan asettama nopeusrajoitin ehkäisee ylinopeuksia. Maantienopeuksilla tehdyissä testeissä vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi riittävästi­­­­­­.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Ceed
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  52%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  68%
  100%