Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Kia Carens 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 37 pistettä (76 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Kia Carens sai tulokseksi 5 tähteä

Kia Carensin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemien perusteella kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Kia osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan.

Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan, ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suoja. Etuistuimet ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Kia Carens sai täydet pisteet 1,5-vuotiaalle lapselle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäyksessä pää ei kuitenkaan pysynyt riittävän hyvin paikoillaan, mikä altistaa sen osumisen auton rakenteisiin. Myös 1,5-vuotiasta simuloiva nukke oli mukana sivutörmäystestissä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Kaikkien painoryhmien turvaistuimet, joita varten auton kiinnikkeet on suunniteltu, voidaan asentaa turvallisesti paikoilleen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja maksimipisteiden arvoisesti. Konepellin etureuna antoi valtaosin vähäisen suojan lantion alueelle. Jalankulkijan pää sai riittävän suojan lähes kaikissa kohdin konepeltiä, mutta ei tuulilasipilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikilla paikoilla, mukaan lukien kolmannen istuinrivin paikat, on turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiona ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Kia
 • Malli:

  Carens
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%