Jeep Wrangler Sahara

Jeep Wrangler Sahara sai tulokseksi 1 tähden

Jeep Wrangler Saharan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kuljettaja, etumatkustaja
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä A-pilarin ja tuulilasin yläpalkin välinen liitos vaurioitui tavalla, joka osoitti, että rakenne ei kestäisi suurempia kuormituksia. Samoin jalkatilan muutos osoitti, että rakenne oli saavuttanut sen kestävyyden rajan. Vaikka nukkejen mittareiden lukemat osoittivat hyvää suojausta kuljettajan ja etumatkustajan polville ja reisille, kojelaudan rakenteiden ajateltiin aiheuttavan riskin eri kokoisille ja eri asennoissa istuville matkustajille ja suojaus tältä osin luokiteltiin marginaaliseksi. Nukkejen mittareiden lukemat yhdessä epävakaan rakenteen aiheuttamien vähennysten kanssa johtivat kuljettajan rintakehän suojauksen arviointiin heikoksi.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä nukkejen mittareiden lukemat rintakehän puristuksen osalta näyttivät marginaalista suojausta kuljettajan rintakehälle. Takaistuinten matkustajien lukemat osoittivat heikkoa suojausta niskaan ja yhdessä turvavöiden korkeiden kuormien kanssa huonoa suojausta rintakehälle.

Sivutörmäystestissä Wrangler sai täydet pisteet suojaten hyvin kriittiset kehon osat. Pylvästestiä ei suoritettu Wranglerille.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukein suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti myös hyvää suojausta piiskaniskuvammaa vastaan. Wranglerissa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä 10-vuotiasta simuloivalle nukelle lukuun ottamatta niskaa, jossa vetovoiman mittarit osoittivat heikkoa suojausta. Sivutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivan nuken pää osui auton sisustukseen ja suojaus määriteltiin marginaaliseksi. Muiden kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä. Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jollin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä saa tästä pisteet. Useita ongelmia havaittiin asennettaessa lastenistuimia autoon, myös Universal-luokasta.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin huono tai riittävä. Puskuri tarjosi hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta lantion suoja oli moninainen.

Turvavarusteet­­­

Wranglerissa on turvavyömuistutin kaikilla paikoilla. Kuljettajan asettama nopeusavustin mahdollistaa soveltuvan nopeusrajan asettamisen ja auttaa ehkäisemään ylinopeutta.

Kokonaisarvio:

1/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Jeep
 • Malli:

  Wrangler Sahara
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  50%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  69%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  32%
  100%