Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Jeep Compass 2012

aikuismatkustajien suoja 22 pistettä (61 %)
lasten suoja 37 pistettä (76 %)
jalankulkijatörmäys 8 pistettä (23 %)
turvavarusteet 3 pistettä (43 %)

Jeep Compass sai tulokseksi 2 tähteä

Jeep Compassin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Sivuturvatyynyt ovat lisävarusteita. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat polvien ja reisien loukkaantumisriskin, mikä johti pisteiden vähennykseen. Compass testattiin lisävarusteisen sivuturvatyynyn kanssa. Pylvästestissä testinukkejen rintakehät altistuivat turvatyynystä huolimatta vakavalle loukkaantumisriskille, eikä auto saanut yhtään pistettä. Sivutörmäystestissä Compass saavutti täydet pisteet. Compassin varustuksiin kuuluu aktiivinen pääntuki. Kolaritilanteen tunnistaessaan se aktivoituu ja pienentää pään ja pääntuen välistä välimatkaa. Jeep ei kuitenkaan toimittanut todisteita, joiden mukaan järjestelmä toimisi luotettavasti eri nopeuksilla ja eri voimakkuudella tapahtuvissa kolareissa, joten testi suoritettiin ilman pääntuen aktivointia. Testitulokset osoittivat suojan olevan vähäinen peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä minimoi riskin, että pää osuisi auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyä ei voi kytkeä pois. Turvaistuimen käytön vaarallisuudesta etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan ainoastaan englanniksi vain yhdellä puolella etumatkustajan aurinkosuojaa.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ei saanut yhtään pistettä jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Myöskään konepeiton etureuna ei saanut yhtään pistettä, sillä suoja oli heikko kaikissa testatuissa kohdissa. Konepeitto antoi hyvän suojan joissain lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta joissain kohdissa suoja oli vähäistä. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli lähes kauttaaltaan huono. Jeep Compassin yleisarvio jäi kahteen tähteen huonon jalankulkijaturvallisuuden vuoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat niin ikään vakiovarusteita, mutta ne eivät vastanneet Euro NCAPin vaatimuksia, joten se jäi ilman pisteitä. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Jeep Compassiin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

2/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Jeep
 • Malli:

  Compass
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  61 %
 • Lasten turvallisuus:

  76 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  23 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  43 %