Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE sai tulokseksi 5 tähteä

Jaguar I-PACEn turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Jaguar osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja matkustajan rintakehän suoja oli riittävä, muun vartalon suojaus molemmilla hyvä.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä ja I-Pace saavutti täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti vähäistä piiskaniskusuojaa. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä 6- että 10-vuotiasta simuloivien nukkejen koko vartalon suojaus oli hyvä tai riittävä.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä saa tästä pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Jaguar I-PACEssa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Jaguar osoitti, että järjestelmä toimii eri nopeuksissa ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle vaihteli pääasiallisesti vähäisestä hyvään. Puskuri tarjosi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Lantion suoja oli pääosin hyvä.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät. Useimmissa kokeissa järjestelmä toimi hyvin ja onnistui välttämään tai lieventämään törmäyksiä, jopa yöllä jalankulkijoiden kohdalla.

Turvavarusteet

I-PACEssa on turvavyömuistutin kaikilla paikoilla. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin tai riittävästi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Vakiovarusteinen kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla sekä voi toimia myös vaikeammissa hätätilanteissa. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin auttaa hallitsemaan ajoneuvon nopeutta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Jaguar
 • Malli:

  I-PACE
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%