Jaguar E-Pace

aikuismatkustajien suoja 33,0 pistettä (86%)
lapsimatkustajien suoja 43 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 32,5 pistettä (77%)
turvavarusteet 8,7 pistettä (72%)

Jaguar E-Pace sai tulokseksi 5 tähteä

Jaguar E-Pacen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Kuljettajan pään saama suoja oli hyvä, mutta kuljettajan pää osui ohjauspyörään turvatyynyn läpi tyynyn riittämättömän paineen takia, joka johti pään suojan laskemiseen riittäväksi. Kuljettajan jalan alaosan suoja oli heikko kuljettajan sääriluusta mitattujen lukemien perusteella.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan kaikki vartalonosat saivat hyvän tai riittävän suojan.

Sivutörmäystestissä E-Pace suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli riittävä, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli huono. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

E-Pace suojasi kuusivuotiasta ja 10-vuotiasta simuloivia testinukkeja hyvin etutörmäystestissä ja sivutörmäystesteissä ja sai testeistä täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

E-Pacessa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli vähintään riittävä, mutta jalankulkijan lantion suoja vaihteli hyvästä huonoon.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä riittävän hyvin ja esti tai ehkäisi useat törmäykset.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. E-Pacessa on myös vakiovarusteinen kuljettajan asettama nopeudenrajoitin sekä aktiivinen kaistavahti, joka varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Jaguar
 • Malli:

  E-Pace
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  72%
  100%